Ισπανική ομελέτα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ισπανική ομελέτα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 4 Οκτ - 22:14

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Μερίδες: 6, χρόνος παρασκευής: 35΄

Υλικά

■8 αυγά
■4 κ.σ. φρέσκο γάλα
■1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
■3 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
■1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
■1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
■2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
■1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
■1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
■1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
■Αλάτι
■Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης