ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:41

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κίτρινο κολοκύθι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή ουρές από φρέσκο σκόρδο
1/2 κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
1/3 κούπας μάραθο
1/3 κούπας άνηθο
1/4 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αυγά
250 γρ. τριμμένη φέτα ή μυζήθρα
1/8 κουταλάκι κανέλλα
1/8 κουταλάκι κίμινο
1 κούπα τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
προαιρετικά λίγο αλεύρι
λίγο λάδι



Εκτέλεση
Ζεματάμε το κολοκύθι, το ψιλοκόβουμε και το στίβουμε, ώστε να μην έχει καθόλου νερό. Βάζουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πατώντας, μέχρι να μαραθούν. Τα βάζουμε όλα μέσα στο κολοκύθι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα, τη φρυγανιά, το αλεύρι (αν θέλουμε) και λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε και πλάθουμε όπως κάνουμε με τα κεφτεδάκια, αφού αλευρώσουμε πρώτα τα χέρια μας. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, για να ψηθούν μέχρι μέσα.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:47

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζεστό γάλα
3/4 κούπας κεφαλοτύρι γλυκό ή παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο



Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30'


Εκτέλεση
Καθαρίστε το κουνουπίδι και χωρίστε το σε φούντες. Πλύντε το και βράστε το σε αλατισμένο νερό 7'-8'. Στραγγίστε το κι αφήστε το να στεγνώσει καλά. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώστε το μισό βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήστε τη φωτιά κι αφήστε το να σταθεί 10'. Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίστε το με τη φρυγανιά. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα μικρή και σοτάρετε μέσα το αλεύρι 1'. Ρίξτε το ζεστό γάλα κι ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να επιτύχετε μια λεία πηχτή μπεσαμέλ. Αρωματίστε τη με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί και το κρεμμύδι. Αφήστε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και προσθέστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι κι ανακατέψτε το. Αδειάστε το στο πυρέξ και ψήστε το 50' στους 180 βαθμούς C. Σερβίρετέ το ζεστό.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:49

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Υλικά


1/3 κούπας λάδι

1/3 κούπας βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό φασολάκια

1 κονσέρβα (400 γρ.) μανιτάρια

3 μέτρια καρότα κομμένα

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους

3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό βούτυρο με το λάδι και σωτάρουμε τα καρότα με τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και τ' αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει, ώσπου να μαλακώσει. Αφού μαλακώσει, ρίχνουμε τα φασολάκια και από πάνω τα καρότα και τα μανιτάρια που έχουμε σωτάρει και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και το μισό μαϊντανό. Βράζουμε το φαγητό για 15'-20' να ενωθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΤΙΜΠΑΛ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:52

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΤΙΜΠΑΛ

Υλικά

1/2 κούπα βούτυρο

1/2 κιλό κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κουταλάκι θυμάρι

1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι πάπρικα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1 αυγό

1 1/2 κιλό πατάτες

2 κούπες τιρμμένη γλυκιά κεφαλογραβιέρα

1/2 κούπα ζωμό κρέατος


Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το μισό βούτυρο και σωτάρετε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράστε 30'. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε το αυγό. Πλύντε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε τες σε λεπτές φέτες και τηγανίστε τες ελαφρά. Βουτυρώστε καλά μια βαθιά στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και πασπαλίστε τη με 2 κουταλιές φρυγανιά. Στρώστε μέσα στη φόρμα εναλλάξ τις πατάτες, το τυρί και τον κιμά. Περιχύστε με το ζωμό και το υπόλοιπο βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε και ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάστε προς το τέλος, για να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί 10' μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα και σερβίρετέ το ζεστό.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:54

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Υλικά


1/2 κούπα βούτυρο

1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό

2 κούπες νερό

2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι

1 λίτρο γάλα

2 κούπες φέτα τριμμένη

6 αυγά

λίγο αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο. Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού. Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 10:57

KOTOΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ

Υλικά


4 στήθη από κοτόπουλο ή γαλοπούλα

2 μέτρια κολοκύθια κομμένα κατά μήκος σε φέτες

μερικά κλωναράκια δενδρολίβανο

αλάτι - πιπέρι

για τη μαρινάτα

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

αλάτι - πιπέρι


Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: 30'



Εκτέλεση
Χτυπήστε τα στήθη του κοτόπουλου ή της γαλοπούλας να λεπτύνουν και τοποθετήστε τα σε γυάλινο σκεύος. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάτας και περιχύστε μ' αυτή τα στήθη, να βραχούν απ' όλες τις πλευρές. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώστε τις φέτες των κολοκυθιών και αλείψτε τες με λίγο λάδι. Ψήστε τες 5' από την κάθε πλευρά στο γκριλ. Στραγγίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάτα και αλείψτε τα με λίγο λάδι. Πασπαλίστε τα με δεντρολίβανο και τοποθετήστε τα επάνω στη σχάρα του γκριλ. Ψήστε τα στο γκριλ 30' περίπου. Σερβίρετέ τα ζεστά και συνοδέψτε τα με τα ψητά κολοκυθάκια και το ριζότο.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 11:01

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά


1/4 κούπας λάδι

1/2 κούπα κρεμμυδάκια φρέσκα

1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

3-5 μεγάλα καλαμάρια

1/2 κούπα βρασμένο ρύζι

1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα σε κύβους

1 πιπεριά Φλώρινας ψιλοκομμένη

1/4 κούπας άνηθο ή μαϊντανό

2 κουταλιές λεμόνι

1/4 κούπας λάδι

αλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση
Μέσα σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο και το πιπέρι και σωτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει. Βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (Κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά). Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο λάδι. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα. ΄Οταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Δημοσίευση  kalimera Την / Το Δευ 9 Νοε - 11:03

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά


1 κοτόπουλο

1 κούπα λάδι

1 κιλό κρεμμύδια

600 γρ. πιπεριές μακριές

1/2 κούπα κόκκινο κρασί

1/4 κούπας μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά

1 κουταλιά πελτέ

1 φύλλο δάφνης

2 κούπες ντομάτα

2 κουταλιές γιαούρτι



Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στο λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σωταριστούν για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πιάσει κρούστα. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές που έχουμε σωτάρει. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς με άσπρο πιλάφι.

kalimera

Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης