Γιαλαντζί ντολμάδες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Γιαλαντζί ντολμάδες

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 30 Απρ - 5:54

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

κληματόφυλλα, 2 φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι κουκουνάρια
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1½ φλιτζάνι λάδι - αλάτι - πιπέρι - λεμόνι





Ξανθίζουμε τα κρεμμύδια με 1 φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό, αλά­τι, πιπέρι, το άνηθο και το μαϊντανό, το ρύζι, μου­σκεμένο για λίγη ώρα και στραγγισμένο, και τα κου­κουνάρια. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρουν βρά­ση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσουν και ν' απoρρoφηθoύν τα υγρά. Τ' αδειά­ζουμε τότε σε λεκάνη, να μισοκρυώσουν.
Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα κληματόφυλλα, γε­μίζουμε το καθένα με δυο κουταλιές του γλυκού από τη γέμιση και τα τυλίγουμε.
Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τα πιο χοντρά φύλλα, από τα κληματόφυλλα που τα έχουμε κρατήσει, και πάνω αραδιάζουμε τους ντολ­μάδες, σε δυο, τρεις ή και τέσσερις στρώσεις, τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε, πρoσθέτoυμε δυο φλιτζάνια νερό, το χυμό ενός λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε πάνω τους ανάποδα ένα πιάτο, τους αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη κατσαρόλα 40-50 λεπτά της ώρας, τους απο­σύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρονται συvήθως κρύοι.



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης