Σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 30 Απρ - 5:58

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβας
αλάτι, λαδόξυδο,
μαϊντανός ψιλοκομμένος





Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας με μαχaιράκι την ψιλή τσίπα που τα καλύπτει. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να ξεπλυθούν, τα δένουμε σε μάτσα, αφού κόψουμε από κάτω λίγο τα κοτσάνια τους, ώστε να είναι ίδια στο μέγεθος, και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με προσοχή, να μη λιώσουν οι κο­ρυφές τους.
Τα στραγγίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχυμένα με λαδόξυδο και πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια κονσέρβας, δε χρειάζονται βράσιμο. Τα ζεσταίνουμε απλώς σε μπαιν μαρί, έτσι όπως είναι μέσα στο κουτί. Τα βραστά σπαράγ­για μπορούν να συνοδεύονται και από πολλές σάλτσες, από τις οποίες παίρνουν και την ονομασία τους οι διάφο­ρες συνταγές τους. Έτσι έχουμε:
Σπαράγγια με σάλτσα - κρέμα, όταν η σάλτσα που τα συνοδεύει είναι μια μπεσαμέλ αραιωμένη με κρέμα γάλακ­τος.
Σπαράγγια αλά βινεγκρέτ, όταν συνοδεύονται με σάλ­τσα βινεγκρέτ.
Σπαράγγια αλά Πολωναίζ, όταν αφού τα βράσουμε, τα περιχύσουμε με μια σάλτσα που τη φτιάχνουμε καβουρδί­ζοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με κοινό βούτυρο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σπαράγγια ογκρατέν

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 30 Απρ - 5:59

Σπαράγγια ογκρατέν

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

κορυφές σπαραγγιών
σάλτσα μπεσαμέλ, λίγο τυρί τριμμένο
2-3 κρόκοι αυγών, γαλέτα, βούτυρο


Βράζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών με τον ίδιο τρόπο που βράζουμε τα ολόκληρα σπαράγγια (βλ. συνταγή «σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο»).
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα μπεσαμέλ πυκνή (βλ. συνταγή), της προσθέτουμε λίγο τυρί τριμ­μένο και τους κρόκους των αυγών και την περιχύ­νουμε πάνω στα σπαράγγια, μέσα σε πιάτο φούρ­νου. Πασπαλίζουμε με τυρί και γαλέτα, περιχύνουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο, όπως το κου­νουπίδι ογκρατέν (βλ. συνταγή), για 8-10 λεπτά.



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης