Παγωτά.....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Παγωτά.....

Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ 3 Ιουν - 11:58

Δροσερό milk shake




Συστατικά

500 ml φρέσκο γάλα
1 κεσεδακι γιαούρτι ή 3 μπαλλες παγωτό
4-6 θρυμματισμένα παγάκια
2-3 κουταλιες μαρμελάδα
σιρόπι της αρεσκειας σας
έτοιμη σαντιγυ
λιγη τρούφα


Οδηγίες

1.Μεσα στο μπλεντερ βαζουμε 500 ml γαλα, ριχνουμε το γιαουρτι ή το παγωτο, προσθετουμε την μαρμελαδα, το σιροπι-α και τα θρυμματισμενα παγακια.
2.Το χτυπαμε για 2 λεπτα και το σερβιρουμε σε μακροστενα ποτηρια
3.Προσθετουμε την σαντιγυ και πασπαλιζουμε με τρούφα


Λίγα μυστικά ακόμα


Αυτη ειναι μια γενικη βαση με την οποια φτιαχνω τα δικα μου. Εαν θελετε βαζετε το σιροπι πρωτα, πανω στα τοιχωματα του ποτηριου και μετα γεμιζετε τα ποτηρια με το μιγμα.


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Έξυπνο παγωτό βανίλια

Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ 3 Ιουν - 13:30

Συστατικά

1 φακελλάκι Ανθος αραβοσίτου των 43 γραμ. με γεύση βανίλια
6-7 κουτ. της σούπας ζάχαρη.
800 γραμ. γάλα.
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος των 200 γραμ. 30% λιπαρά.


Οδηγίες

1.Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής που γράφει το φακελλάκι από έξω, αλλά χρησιμοποιώντας τις ποσότητες σε ζάχαρη και γάλα όπως τις αναφέρω παραπάνω.
2.Οταν πηκτώσει η κρέμα και την βγάλουμε από το μάτι, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, 10-15 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι.
3.Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει στους 5-6 βαθμούς και στη συνέχεια το βάζουμε στην παγωτομηχανή μας.

Λίγα μυστικά ακόμα


Το φακελλάκι άνθος αραβοσίτου είναι αυτό που κάνει κρέμα με βράσιμο.

Πριν το φάμε, το αφήνουμε να μαλακώσει έξω από την κατάψυξη για κανένα τέταρτο. Απολαύστε το!!



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτο all time classic

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 4 Ιουν - 0:33

Συστατικά

4 κροκαδια αυγου
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
1 γαλα εβαπορε
1 φυτικη κρεμα (μορφατ)
1 βανιλια
100γρ. ζαχαρουχο γαλα
κακαο
200γρ. γαλα για τη μορφατ


Οδηγίες

1.Χτυπαμε τη ζαχαρη, τη βανιλια και τα αυγα στο μιξερ ωσπου να γινουν σφιχτα και ασπρα σαν μαρεγκα, περιπου 5 λεπτα.
2.Σε αλλο μπολ χτυπαμε τη μορφατ μεχρι να γινει σαντυγι, να στεκεται δηλαδη. Ενωνουμε τα δυο μερη χτυπωντας στη χαμηλη ταχυτητα στο μιξερ.
3.Σε ενα τριτο μπολ χτυπαμε το παγωμενο εβαπορε (το εχουμε αφησει στην καταψυξη για 2-3 ωρες), με το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να γινουν κρεμα. Μετα ενωνουμε με το υπολοιπο μιγμα και ανακατευουμε στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα.
4.Χωριζουμε σε δυο μερη, αφηνουμε το ενα οπως ειναι και στο υπολοιπο ριχνουμε οσο κακαο θελουμε, αναλογα ποσο σκουρο το επιθυμουμε. Το βαζουμε υστερα σε εμαγιε ή σε φορμα παγωτου και το βαζουμε στην καταψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Καλο θα ειναι ο,τι γαλα χρησιμοποιησουμε (εκτος του ζαχαρουχου) να ειναι παγωμενα πολυ.
2. Για ευκολια εχετε τα μπολ ετοιμα με τα υλικα μεσα και απλα αλλαζετε το μιξερ. Γλιτωνετε χρονο!
3. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε παραπανω βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο. Δεν επηρεαζουν σε κατι. Ισα-ισα δινουν αρωμα.
4. Το γαλα που θα χρησιμοποιησουμε και το απλο εβαπορε και το ζαχαρουχο δεν ειναι αραιωμενα με νερο.







Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτο Βανιλια ( για παγωτομηχανή )

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 4 Ιουν - 3:04



Υλικα

•500 ml πλήρες γάλα
•125 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
•1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
•3 κρόκοι αυγών
•150 γρ. ζάχαρη άχνη


•Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το απόσταγμα βανίλιας σε ρηχή κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει σχεδόν να βράζει. Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
•Στο μεταξύ μέσα σε μεγάλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και να αποκτήσει ανοιχτό χρώμα.
•Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το μίγμα γάλακτος/κρέμας πάνω στα χτυπημένα αυγά και τη ζάχαρη και βεβαιωνόμαστε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί εντελώς.
•Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να σχηματίζει παχύρρευστο στρώμα στο πίσω μέρος του κουταλιού, δηλ. να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
•Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
•Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή και αναμιγνύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει συμπαγές (περίπου 30 λεπτά).

Παραλλαγή
-------------

- Για παγωτό σοκολάτας, παραλείπουμε την κρέμα γάλακτος και αντικαθιστούμε με 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτο Φραουλα ( για παγωτομηχανή )

Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ 4 Ιουν - 3:10




Υλικα

•400 γρ. ώριμες φράουλες
•200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
•75 γρ. ζάχαρη άχνη
•χυμός 1/2 λεμονιού

•Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι
•Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού μέσα στον πολτό της φράουλας
•Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το μίγμα μας καλά
•Τοποθετούμε μέσα στην παγωτομηχανή και αναμιγνύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει συμπαγές
•Βάζουμε στην κατάψυξη

Παραλλαγές-------------

- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με οποιοδήποτε μαλακό φρούτο. Η γλυκύτητα του μίγματος θα εξαρτηθεί από το φρούτο που χρησιμοποιούμε, γι'αυτό και δοκιμάζουμε για να διαπιστώσουμε πόσο γλυκό το θέλουμε πριν το καταψύξουμε

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης