Σανγκρία....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Σανγκρία....

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ 3 Ιουν - 6:33

Η συνταγή για την απλή, οικονομική και πιο διαδεδομένη σανγκρία, είναι η παρακάτω



Υλικά

2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι μπράντι
2 ξυλάκια κανέλας
6 καρφάκια γαρίφαλο
500 ml ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα
2 λεμόνια
1 μήλο
2 ροδάκινα
1 λίτρο κόκκινο κρασί
120 γρμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα και μετά προσθέστε το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών και ανακατέψτε.
Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα σε κομμάτια, προσθέτοντας μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι κομμένα σε λεπτές φετούλες.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φρούτα με το μείγμα του μπολ και μετά καλύψτε το μπολ με διαφανή μεμβράνη κι αφήστε το μέσα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρετε τη σαγκρία, προσθέστε παγάκια και την γκαζόζα, ανακατέψτε και σερβίρετε!

η σανγκρία μπορεί να προσφερθεί και χωρίς αλκοόλ



Υλικά

3 πορτοκάλια
2 λεμόνια
1 ροδάκινο
μωβ ή κόκκινο γλυκό σταφύλι
6 κύβους ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
2 καρφάκια γαρίφαλο
1-2 φυλλαράκια μέντας


Εκτέλεση

Αποχυμώνουμε μωβ ή κόκκινα σταφύλια μέχρι να έχουμε γύρω στα 4-5 λίτρα χυμό σταφυλιού, εκτός κι αν θέλετε να αγοράσετε έτοιμο χυμό από σκούρο σταφύλι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το χυμό σταφυλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Προσθέτετε το χυμό του ενός πορτοκαλιού και κόβετε σε λεπτές φετούλες τα άλλα δύο και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε το χυμό του ενός λεμονιού και κόβετε το άλλο σε λεπτές φετούλες και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Συμπληρώνετε με τα ξεφλουδισμένα κομματάκια του ροδάκινου, καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μια νύχτα.

λευκή σανγκρία



Υλικά

2 πορτοκάλια
3 ξυλάκια κανέλας
6 καρφάκια γαρίφαλο
2 λεμόνια
1 πεπόνι 1 κιλού περίπου
2 ροδάκινα ή νεκταρίνια
1,5 λίτρο λευκό κρασί (μπορεί να είναι και σαμπανιζέ)
1 σφηνάκι βότκα
120 γρμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβετε τα ροδάκινα (ή τα νεκταρίνια) σε κομμάτια, αφού τα ξεφλουδίσετε.
Παίρνετε το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού και το άλλο λεμόνι και πορτοκάλι που απομένουν τα κόβετε σε λεπτές φετούλες, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα κομμάτια των φρούτων, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τη βότκα και το άσπρο κρασί.
Με ένα κουταλάκι μπορείτε να φτιάξουμε σβώλους από την ψίχα του πεπονιού, αλλιώς μπορείτε να το κόψετε και σε κύβους, το ίδιο αποτέλεσμα είναι.
Προσθέτετε τα κομμάτια απ' το πεπόνι στο μείγμα και ανακατεύετε.
Καλύπτετε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σερβίρετε με μπόλικα παγάκια!
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση της λευκής σανγκρία με κομμάτια φράουλας, σταφυλιού, μήλου, αχλαδιού, καρύδας, βερίκοκου, αλλά και με λικέρ καθαρά, όπως Cointreau, Grand Marnier ή Brandy.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης