Οξεία σκωληκοειδίτιδα

Πήγαινε κάτω

Οξεία σκωληκοειδίτιδα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 16 Δεκ - 7:27

Τι είναι η οξεία σκωληκοειδίτιδα;
Οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια φλεγμονή ραγδαία πρόοδο της ένα μικρό τμήμα του παχέος εντέρου που ονομάζεται το προσάρτημα. Το παράρτημα είναι ένα σακκουλάκι δομή σαν βρίσκεται στο κάτω δεξιό τεταρτημόριο της κοιλίας κοντά στην περιοχή όπου το λεπτό έντερο ενώνει το παχύ έντερο. Η ακριβής λειτουργία του προσαρτήματος δεν είναι γνωστή.
Οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια κοινή και σοβαρή ασθένεια που απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία. Στην οξεία σκωληκοειδίτιδα, το προσάρτημα πρήζεται και αρχίζει να γεμίζει με ταχέως αναπτυσσόμενη βακτήρια και πύον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βασικά συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας συμπεριλαμβανομένου πόνου στην κάτω δεξιά περιοχή της κοιλιάς και πυρετό. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι με οξεία σκωληκοειδίτιδα θα βιώσουν τυπικά συμπτώματα.
Οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί άμεση γενικά αφαίρεση του προσαρτήματος για την πρόληψη απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως σπασμένο παράρτημα και περιτονίτιδα (μόλυνση της μεμβράνης που καλύπτει εσωτερικά κοιλιά σας).
Ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα (πρόσκληση 911), εάν εσείς, ή κάποιος που είναι με, έχουν τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας, όπως πυρετό και κοιλιακό άλγος.

Ποια είναι τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας;

Κλασικά συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στο δεξιό κάτω μέρος της κοιλιάς, όπου το παράρτημα βρίσκεται, που παίρνει σταδιακά απότομη και πιο έντονη. Ο πόνος αυξάνεται όταν η πίεση που διατίθενται στην περιοχή (που ονομάζεται σημείο του McBurney του), και η περιοχή γίνεται ακόμη πιο επώδυνη και προσφορά, όταν η πίεση απελευθερώνεται (τρυφερότητα ριμπάουντ). Πρόκειται για μία εξέταση ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιεί για τη διάγνωση οξείας σκωληκοειδίτιδας.
Τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας μπορεί να ποικίλει, και όλοι οι άνθρωποι με οξεία σκωληκοειδίτιδα δεν θα αντιμετωπίσετε τα τυπικά συμπτώματα του κοιλιακού πόνου. Στις αρχές οξεία σκωληκοειδίτιδα, ο κοιλιακός πόνος μπορεί να βρίσκονται γύρω από τον ομφαλό ή την κοιλιά περιοχή του κουμπιού, στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο σημείο McBurney ως οξεία σκωληκοειδίτιδα εξελίσσεται.
Τα συμπτώματα της οξείας σκωληκοειδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:
Κοιλιακός πόνος
Κοιλιακό οίδημα, διάταση ή φούσκωμα
Κρυάδα
Δυσκοιλιότητα
Διάρροια
Πυρετός
Απώλεια της όρεξης
Ναυτία
Εμετός
Σοβαρά συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια
Οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως σπασμένο παράρτημα, περιτονίτιδα και σοκ. Ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα (πρόσκληση 911), εάν εσείς, ή κάποιος που είναι με, έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν μια σοβαρή ή απειλητική για τη ζωή νόσου:
Αλλαγή στη συνείδηση ​​ή εγρήγορση
Κρύο, υγρό δέρμα
Ζάλη
Υψηλό πυρετό (μεγαλύτερο από 101 βαθμούς Φαρενάιτ)
Χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση)
Η ταχεία παλμών
Σοβαρό κοιλιακό άλγος

Τι προκαλεί την οξεία σκωληκοειδίτιδα;
Οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να συμβεί όταν ένα κομμάτι των τροφίμων, κόπρανα ή αντικείμενο παγιδεύεται στο προσάρτημα, προκαλώντας ερεθισμό, φλεγμονή, και η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων και της μόλυνσης. Το παράρτημα είναι ένα σακκουλάκι δομή σαν βρίσκεται στο κάτω δεξιό τεταρτημόριο της κοιλίας κοντά στην περιοχή όπου το λεπτό έντερο ενώνει το παχύ έντερο.
Οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί επίσης να συμβεί μετά από μια γαστρεντερική λοίμωξη. Σπάνια, ένας όγκος μπορεί να προκαλέσει οξεία σκωληκοειδίτιδα. Μερικές φορές η αιτία της οξείας σκωληκοειδίτιδας δεν είναι γνωστή.

Πώς είναι οξεία σκωληκοειδίτιδα αντιμετωπίζεται;
Οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μια θεραπεύσιμη ασθένεια. Αν οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα πριν από τις ρήξεις παράρτημα, το αποτέλεσμα είναι γενικά πολύ καλή. Η θεραπεία για σκωληκοειδίτιδα περιλαμβάνει νοσηλεία και
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 841
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης