Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 17 Μαρ - 9:24



Τι χρειαζόμαστε:

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα
μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά με αλευρωμένα χέρια πέρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.
Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 17 Μαρ - 9:28



Τι χρειαζόμαστε:

1 φακελάκι μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
4 κούπες αλεύρι


Πώς το κάνουμε:

Διαλύουμαι την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμαι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμαι και την αφήνουμαι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνουμαι μερικά λεπτά και την ανοίγουμαι σε αλευρομένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμαι με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους.
Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμαι μικρούς δίσκους απο το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα τηγανίζουμαι σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό με το καπάκι του μπουκαλιού είναι πολύ ωραίο γιατί γίνονται ομοιόμορφα και είναι πανεύκολο! Για να τα σερβίρω ζεσταίνω σε μπέν μαρί κουβερτούρα με 1 κουταλιά άχνη και λίγο γάλα (ανάλογα πόσο ρευστό το θέλω) και τα βουτάω μεσα ή φτάχνω γλάσο με άχνη και λίγο νερό και ρίχνω λίγο ξίσμα λεμονιού. Είναι πραγματικά υπέροχο! Κάποια τα κάνω και σκέτη ζάχαρη! Όμως αυτά με την σοκολάτα την άλλη μέρα παραμένουν πιο μαλακά και αφράτα απ' ότι με το γλάσο ή τη ζάχαρη!



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 17 Μαρ - 9:31



Τι χρειαζόμαστε:

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1 κούπα γάλα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Πώς το κάνουμε:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.
Φτιάχνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ ή για 10 με το χέρι. (Η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα γίνει πολύ ελαστική)
Λαδώνουμε ένα μπώλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγουμε ένα φύλλο 1,5 - 2 εκ. πάχους.
Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω - κάτω αντιστάσεις ή 190 με αέρα μέχρι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη κανέλα .
Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.


Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα πρέπει να τα βγάλουμε. Να μην ψηθούν περισσότερο από 15 λεπτά.



Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης