Σπετζοφάϊ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Σπετζοφάϊ

Δημοσίευση  Admin Την / Το Τρι 17 Νοε - 22:25

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά

1 κιλό πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
800 γρ. στενόμακρες πράσινες πιπεριές
2 καυτερές πιπεριές
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 κούπα λάδι περίπου
Αλάτι
Πιπέρι


Για ποτό προτείνουμε:

-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος


Ετοιμασία

Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του λουκάνικου.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε τα σπόρια και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Αν τα λουκάνικα έχουν αρκετό λίπος δεν προσθέτουμε λάδι ή προσθέτουμε λίγο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σπετζοφάϊ (2)

Υλικά

1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
800 γρ. στενόμακρες πράσινες πιπεριές
2 καυτερές πιπεριές
1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα τέσσερα
5 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
1/2 κούπα λάδι περίπου
Λίγο μαύρο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Για ποτό προτείνουμε:

-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος


Ετοιμασία

Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του λουκάνικου.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα λουκάνικα και από πάνω τις πιπεριές.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, την δάφνη, τον δυόσμο και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (όσο χρειάζεται ανάλογα με το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα) Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζουμε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σπετζοφάϊ (3)

Υλικά

3 καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
1 κιλό στενόμακρες πράσινες πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά
1 κιλό στενόμακρες μελιτζάνες
1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα τέσσερα
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κούπα λάδι περίπου
Αλάτι
Πιπέρι

Για ποτό προτείνουμε:

-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος


Ετοιμασία

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Πλένουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες.
Αλατίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες με αλάτι, τις αφήνουμε μία ώρα, τις ξεπλένουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Τρίβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες.
Σε μία απλωτή κατσαρόλα στρώνουμε τα υλικά μας με την εξής σειρά: ντομάτα, πιπεριά, ντομάτα μελιτζάνες, λουκάνικα φροντίζοντας να τελειώσουμε με ντομάτα.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, 1/2 κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνει μόνο το λάδι.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης