Εύκολη μηλόπιτα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Εύκολη μηλόπιτα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ 9 Νοε - 8:46



Υλικά

5 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 μπεικιν
5-6 μήλα κόκκινα
Λίγη κανέλα

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί (η ζύμη γίνεται σφιχτή).
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας τρίβουμε την ζύμη, την στρώνουμε (μέχρι την μέση του ταψιού περίπου), απλώνουμε τα μήλα και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε την μηλόπιτα στους170-180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Πεμ 28 Ιαν - 11:40, 1 φορά

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Εύκολη μηλόπιτα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Πεμ 28 Ιαν - 11:40

Συστατικά

Ζύμη:


2 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο
6-7 κ.σ. κρύο νερό

Γέμιση:


3/4-1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
6-8 μήλα
2 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες

Για τη ζύμη:


1.Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
2.Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ'ό,τι χρειάζεται.
3.Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Γέμιση και συναρμολόγηση


1.Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
2.Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
3.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
4.Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
5.Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
6.Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
7.Ψήνουμε για 10' στους 220° και μετά για 30-40' στους 180°.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δείτε το βιντεάκι για το πως φτιάχνουμε τη ζύμη αλλά και τη μηλόπιτα!






Προσέξτε τα εξής:

Τα μήλα πρέπει να είναι σφιχτά και τραγανά.
Εάν θέλετε πιο ροδοκόκινη την πίτα σας από πάνω, καλό θα είναι να την αλείψετε ή με λίγο γάλα ή με λίγο αυγό. Επίσης μπορείτε μόλις τη βγάλετε από το φούρνο να την αλείψετε με ένα γλάσσο άχνης ζάχαρης και να την αφήσετε να κρυώσει έτσι.
Η πίτα μερικές φορές βγάζει χυμούς καθώς ψήνεται και είναι πιθανό να πέσουν στον φούρνο μας. Βάλτε ένα ταψάκι από κάτω για καλού κακού.

Μπορούμε αντί για τρύπες στην πάνω ζύμη να κόψουμε με κουπ πατ ένα κομμάτι στο κέντρο ή ακόμα να την κάνουμε πλεκτή.
ΜΗΝ κόψετε την πίτα σας όσο είναι ακόμα ζεστή. Θα πρέπει να κρυώσει καλά πρώτα, γιατί αλλιώς θα έχει πολλά υγρά.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης