Αραβική πίτα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Αραβική πίτα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ 20 Ιαν - 10:45

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Συστατικά
45 γρ. μαγιά (νωπή ή 1 φακ. ξερή)
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κούπες χλιαρό νερό
1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 κουπ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 1/2 κουπ. αλεύρι δυνατό
1/2 κουπ. κορν φλάουρ (για το άνοιγμα της ζύμης)

Οδηγίες

1.Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό.

2.Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς σ` ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά που στην αρχή θα κολλάει στα δάκτυλα.
3.Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη με κορν φλάουρ επιφάνεια 10 λεπτά ώσπου να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει.

4.Τη βάζουμε σε ένα ελαφρός λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
5. Την πατάμε με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την πλάθουμε σε μπαλά και την αφήνουμε να σταθει σκεπασμένη άλλα 30 λεπτά.
6.Τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ. Βάζουμε τις πίτες δυο δυο στα ταψιά του φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις καλύπτουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
7.Τις ψήνουμε στους 230 βαθμούς 5-7 λεπτά. Μπορούμε να της ψήσουμε και στο τηγάνι που ψήνουμε τις κρέπες ή σε κάποιο αντικκολητικό, 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 823
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.bestforumlive.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης